fbpx
 1. Općenito

1.1. Ova Pravila privatnosti uređuju područje osobnih podataka posjetitelja i registriranih korisnika internet stranice www.zajednohrvatska.hr (dalje „Pravila Privatnosti“). Pravila Privatnosti je usvojila stranka Zajedno Hrvatska sa sjedištem u Zagrebu, Himper 5 (dalje: „Zajedno Hrvatska“ ili „Mi“) kao korisnik domene www.zajednohrvatska.hr te kao voditelj baze korisnika (članova) koji su se u stranku učlanili preko web aplikacije ili pisanim putem.

1.2. Ova verzija dokumenta primjenjuje se od 25.02.2024. godine.

1.3. U slučaju bilo kakvih pitanja ili zahtjeva u vezi postupanja ili zaštite Vaših osobnih podataka, obratite nam se na e-mail adresu [email protected]

 1. Posjetitelji internet stranice

2.1. Ako ste posjetitelj internet stranice www.zajednohrvatska.hr , ali se niste na njoj registrirali, Zajedno Hrvatska sprema isključivo Vaše “kolačiće”, i to one koje ste odabrali prilikom dolaska na internet stranicu. Više o kolačićima te mogućim odabirima pročitajte na https://zajednohrvatska.hr/pravila-o-koristenju-kolacica/.

2.2. Na našoj internet stranici možete se registrirati i za primanje newslettera na način da na odgovarajuće mjesto upišete svoju e-adresu. U tom slučaju, prikupljamo podatak o vašoj IP adresi te Vašoj e-adresi. Vašu e-adresu koristimo kako bi Vam poslali naš newsletter i to na temelju Vašeg zahtjeva da želite primati naš newsletter. Uvijek se možete odjaviti s naše newsletter liste, a upute za odjavu navedene su u svakom newsletteru kojeg Vam šaljemo. Podatak o vašoj IP adresi koristimo isključivo za potrebe evidentiranja registriranih osoba za primanje newslettera.

 1. Registrirani korisnici

  3.1. Ako ste registrirani korisnik internet stranice www.zajednohrvatska.hr , obrađujemo podatke koje ste nam dali prilikom registracije. To su sljedeći podaci:

3.1.1. Vaše identifikacijske podatke
– ime i prezime

 • OIB
 • Datum rođenja

3.1.2. Vaše kontakt podatke
– adresa stanovanja
– telefon

 • E-mail

3.1.3. Kolačiće

Sadrže podatake o vašoj IP adresi te datumu prihvata kolačića. Više o kolačićima te mogućim odabirima pročitajte na https://zajednohrvatska.hr/pravila-o-koristenju-kolacica/

3.2. Vaše osobne podatke obrađujemo u niže navedene svrhe:

3.2.1. Za potrebe ispunjenja naših zakonskih dužnosti (primjerice u slučaju Vašeg prigovora kao člana stranke i slično);

3.2.2. Za direktnu komunikaciju sa članstvom putem e-mail,a telefona, messaging aplikacija ili newslettera.

3.2.3. U druge svrhe kada za to imamo legitimni interes (primjerice sigurnosne mjere).

 1. Korsnici koji nisu registrirani na web aplikaciji/internetskoj stranici

  4.1. Ako ste samo posjetitelj internetske stranice https://zajednohrvatska.hr/, a niste njen registrirani korisnik, obrađujemo podatke koje su nam potrebni za osnovnu analitiku i oglašavanje. To su sljedeći podaci:

  4.1.1. Podaci o pristupanju i korištenju internet stranice:
  – IP adresa, uređaj, datum i vrijeme pristupa, uređaj pristupa, izvor pristupa;

 2. Tko ima pristup Vašim osobnim podacima?

  5.1. Vaše osobne podatke smatramo stranačkom/poslovnom tajnom te ih kao takve štitimo sukladno važećim zakonskim propisima i najboljoj praksi na sigurnim serverima.

  Predsjedništvo i Glavni Tajnik stranke jedina su tijela stranke Zajedno Hrvatska koja na uvid mogu dobiti podatke o korisnicima/članovima registriranim preko web stranice www.zajednohrvatska.hr, i koristiti ih isključivo za stranačke potrebe.

  5.2. Treće osobe imaju pravo pristupa i obrade Vaših osobnih podataka samo u niže opisanim situacijama:

  5.2.1. Treći pružatelji usluga koji nam pružaju usluge i proizvode nužne za naše redovno poslovanje (primjerice oglašavanje, razvoj i održavanje internet stranice). U tom slučaju oni Vaše osobne podatke obrađuju isključivo sukladno našim uputama;

  5.2.2. Nadležna tijela kod provedbe nadzora nad zakonitošću našeg poslovanja te u slučaju sudskih i drugih istovjetnih postupaka. U tom slučaju oni Vaše osobne podatke obrađuju sukladno njihovim zakonskim ovlastima.
 3. Prenose li se moji osobni podatci u treće zemlje?

  6.1. Ne, Vaši osobni podaci se ne prenose u treće zemlje te ostaju na području Europske Unije.
 4. Kako štitimo Vaše osobne podatke?

  7.1. Zaštita Vaših osobnih podataka nam je važna. Neke od mjera zaštite koje provodimo su sljedeće:

  7.1.1. Primjena suvremenih metoda zaštite i kontrole pristupa podatkovnim resursima koji sadrže osobne podatke;

  7.1.2. Kontinuirani nadzor nad svim resursima koji se koriste za obradu osobnih podataka.
 5. Period držanja Vaših osobnih podataka

  8.1. Ako ste naš registrirani korisnik/član, Vaše osobne podatke držimo kroz period u kojem ste naš registrirani korisnik. Nakon što prestanete biti naš registrirani korisnik, Vaše podatke brišemo u sljedećem periodu od godine dana.
 6. Vaša prava

  9.1. U slučaju da se odlučite koristiti jednim ili više od svojih niže navedenih prava, imamo pravo provjeriti Vaš identitet, sve u svrhu zaštite Vaših osobnih podataka.

  9.2. Svoja prava ostvarujete besplatno. Ipak, ako učestalo (primjerice, ako je od Vašeg prošlog zahtjeva prošlo manje od 6 mjeseci) ili prekomjerno (primjerice, tražite sve Vaše osobne podatke u pisanom obliku) tražite pristup ili prenošenje Vaših osobnih podataka, imamo Vas pravo tražiti da podmirite naše troškove prije provođenja takve radnje.

  9.3. Svoja prava ostvarujete na način da svoj zahtjev pošaljete na e-mail [email protected] te kao Naslov poruke navedete „Zahtjev člana za osobnim podacima“. U samoj poruci trebate naznačiti kojim se pravom želite koristiti odnosno što je predmetom Vašeg zahtjeva. Po primitku poruke, poslati ćemo Vam potvrdu urednog primitka Vašeg zahtjeva.

9.3.1. Pristup Vašim osobnim podacima:

Imate nas pravo tražiti potvrdu obrađujemo li Vaše osobne podatke, kao i pristup Vašim osobnim podacima koje obrađujemo.

9.3.2. Ispravak netočnih osobnih podataka:

Imate pravo zatražiti ispravak Vaših netočnih osobnih podataka, kao i pravo nadopuniti Vaše osobne podatke.

9.3.3. Prenosivost osobnih podataka

Imate pravo preuzeti i tražiti prijenos Vaših osobnih podataka.

9.3.4. Prigovor protiv obrade ili postupanja s Vašim osobnim podacima:

Imate pravo prigovoriti na obradu Vaših osobnih podataka kao i općenito na naš način postupanja s Vašim osobnim podacima.

9.3.5. Pravo povlačenja privole

Imate pravo u svakom trenutku povući privolu za daljnju obradu osobnih podataka. Povlačenje privole ne utječe na obrade izvršene na temelju privole prije njezina povlačenja.

9.3.6. Pravo na pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka

U svakom trenutku imate pravo na pritužbu pred nadležnim tijelom za zaštitu osobnih podataka – Agencijom za zaštitu osobnih podataka (www.azop.hr), vezano uz obradu i zaštitu Vaših osobnih podataka.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnih podataka posjetitelja i članova/registriranih korisnika, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o članovima/korisnicima, a koji su potrebni za ispunjenje naših obveza; informiramo korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo tijelima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici, operativa i izvršna tijela stranke odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Pravila privatnosti