fbpx

Efikasna poljoprivreda jamac je naše prehrambene sigurnosti.

Pitanje samodostatnosti hrane postaje sve važnije za svaku naciju, uključujući i Republiku Hrvatsku. Izlažemo Vam svoju viziju i strategiju za revitalizaciju poljoprivrednog sektora, s ciljem ne samo povećanja samodostatnosti hrane, već i promicanja održive i ekološki odgovorne poljoprivrede. Naš pristup je usmjeren na stvaranje robustnog, produktivnog i održivog poljoprivrednog sustava koji će osigurati dugoročnu sigurnost hrane za sve naše građane.
  • Najmanje polovica strateških prehrambenih proizvoda u trgovinama mora dolaziti iz Hrvatske. Uvest ćemo obvezu označavanja svih svježih proizvoda u trgovinama zastavom zemlje podrijetla.

  • Pokrenut ćemo program izgradnje modernih tržnica u svakom gradu u Hrvatskoj (objekata i digitalnih tržnica).

  • Predstavit ćemo strateški projekt povećanja skladišnih i logističkih kapaciteta, te izgraditi 3 nova terminala u Rijeci i Splitu.

⦁ Poticat ćemo uvođenje najmodernijeg sjemena alli i mehanizacije u poljoprivrednoj i drugim proizvodnja.

⦁ Ponovno ćemo izgraditi hrvatsku tradiciju uzgoja svinja, krava i peradi, a Država će izgraditi vlastita postrojenja za bio-sigurnost i pokrivati cjelokupni trošak bio-sigurnosti svima.

⦁ Ulagati ćemo u odvodnju i navodnjavanje poljoprivrednoga zemljista. Izgradit ćemo napredne sustave navodnjavanja kao i lokalne sustave koji zadržavaju vodu u tlu.

⦁ Uvest ćemo Stabilizacijski fond za poljoprivrednike za pokriće gubitaka uzrokovanih posredničkim prijevarama i štetama.

⦁ Smanjit ćemo troškove vođenja farmi: potporom za ulaganja u bioplinska postrojenja i fotonaponske farme.

⦁ Prirodno najvrijednije šumske površine dobit će potpunu zaštitu od sječe i eksploatacije.