fbpx

U eri digitalne revolucije, demokracija se suočava s novim izazovima, ali i prilikama.

Naša politička stranka prepoznaje potrebu za modernizacijom demokratskih procesa kako bi se osigurala veća uključenost građana i transparentnost odlučivanja. Uvest ćemo sustav neposredne demokracije kroz e-glasanje i e-referendum. Cilj nam je omogućiti građanima da izravno i jednostavno sudjeluju u donošenju ključnih odluka, koristeći prednosti digitalne tehnologije.

⦁ Želimo provesti minimalno jedan e-referendum godišnje u kojem građani direktno sudjeluju u kreiranju ključnih politika koje utječu na njihov život.

⦁ Smanjit ćemo broj potpisa potrebnih za referendum na 250.000.

⦁ Omogućit ćemo transparentnost, tajnost, sigurnost i puni integritet elektroničkog glasanja i e-referenduma.

⦁ Neprobojnost i neranjivost sustava “Neposredne demokracije” jamčit će između ostalih sigurnosnih sustava i inovativna tehnologija blockchain na kojoj će djelomično biti izgrađen, a implementacija takvih transparentnih tehnologija dati će Republici Hrvatskoj nedvojbeni primat u demokratskoj transparentnosti u ovom dijelu Europe.

⦁ Integracijom takvih transparentnih sustava Republika Hrvatska će postati vodič za demokratske procedure svih tijela javne vlasti, bilo da je riječ o državnoj ili lokalnoj razini.