fbpx

Ekonomska politika, koja pokriva nekoliko ministarstava, ključna je poluga za ostvarenje svih naših ciljeva.

Usmjerit ćemo se na ekonomski razvoj koji je inkluzivan i održiv, osiguravajući da rast ne ostavlja nikoga iza sebe. Naš cilj nije samo kratkoročno poboljšanje, već dugoročna transformacija koja će Hrvatsku učiniti mjestom gdje kvaliteta života postaje mjerilo uspjeha naše politike. Zajedno možemo izgraditi Hrvatsku koja ne samo da prosperira, već i brine o dobrobiti svakog svog građanina.
 

⦁ Provest ćemo potpunu fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju.

⦁ Drastično ćemo smanjiti birokratske prepreke u svim segmentima gospodarstva inovativnim zakonskim uređenjem i naprednim digitalnim rješenjima, te time značajno olakšati poslovanje domaćim i stranim poduzetnicima i investitorima.

⦁ Vratit ćemo PDV na 22% do kraja prve polovice mandata.

⦁ Implementirat ćemo snažne zakone za zaštitu domaćih kompanija od stranog preuzimanja i strane nelojalne konkurencije.

⦁ Unaprijediti ćemo i proširiti sustav potpora kako bi obrtnicima i poduzetnicima olakšati integraciju novih tehnoloških rješenja i postigli veću energetsku učinkovitost.

⦁ Poticat ćemo inovativnost i značajno nadograditi i modernizirati mrežu “Inovacijskih centara”.

⦁ Razvijat ćemo visokotehnološku industriju i podržavati startup kulturu.

⦁ Pomoći ćemo transformirati Zagrebačku burzu u moderno tržište kapitala kako bi unaprijedili načine financiranja kompanija.

⦁ Predložit ćemo ukidanje poreza na kapitalnu dobit na štednju i investicije, uključujući i one na Zagrebačkoj burzi.

konkurentnost gospodarstva
Aerial view of a sprawling industrial complex, showcasing the scale and efficiency of modern manufacturing. Generative ai.